MEDYA

Adalar Gelişim Derneği

Adalı Dergisi (adalidergisi.com) Haziran 2022

Adalı Dergisi Haziran 2022 haberini okumak için tıklayınız.

Adalar Gelişim Derneği

Adalı Dergisi (adalidergisi.com) 06 Mart 2022

Adalı Dergisi Mart 2022 haberini okumak için tıklayınız.

Adalar Çocuk Orkestrası yeniden sahnede

Adalı Dergisi (adalidergisi.com) 03 Eylül 2021 Cuma

Adalı dergisi haberini okumak için tıklayınız.

Adalarımızdaki çocuklar için çalışıyoruz

Adalar Gelişim Derneği, Adalardaki çocukların çağın gereksinimlerine uygun olarak her dalda eğitimlerine katkı sağlamak, geleceğe umutla bakabilen, daha donanımlı, öz güveni yüksek bireyler olmaları için destek vermek amacıyla kuruldu.

Derneğimizin resmi kuruluşu, Adalar Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubunda 2014-2019 yıllarında hizmet veren ve gönüllü çalışan 9 kişinin ısrarla yürüttüğü verimli çalışmaların bir sonucu olarak 2019 yılı sonlarında gerçekleşti.

Derneğimiz, başlangıçtaki kadrosunu aynen koruyarak, yeni gönüllülerle beraber 35 kişi ile ilk genel kurulunu 05 Ocak 2020 tarihinde yaptı.

Grubumuzun öncelikli amacı Adalardaki ilkokul, ortaokul ve liselerdeki çocuklarımızın, okullarda aldıkları eğitime ek olarak çağın gereklerinden olan spor, sanat ve bilişim alanda desteklenmelerini sağlamaktı.

Henüz dernek kurulmadan çok önce, grubumuzun aktif çalışmaları ve destekçilerimizin de katkısıyla kurulan ve giderek kurumlaşarak beşinci yılına giren Adalar Çocuk Orkestrası, Adalar Kros Takımı ve Şehit Murat Yüksel İlkokulunda kurduğumuz STEM laboratuvarıyla çocuklarımızın hep yanında olduk.

Salgın döneminde ise adalarda evlerinde bilgisayarı olmayan çocuklara destek amacıyla üyelerimiz ve bağışçı dostlarımızın destekleriyle 5 adet yeni, 3 adet ikinci el bilgisayar ve 42 adet tableti, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettik. Böylece Adalarda bilgisayarı olmadığı için online eğitim alamayan çocuklarımıza önemli bir destek sağladık.

Adalar Çocuk Orkestrası

Pınar Satıoğlu

Sevgili Pınar Satıoğlu'nun bir gün gelip Barış için Müzik Vakfı'ndan bahsetmesiyle başlayan bir hayalin gerçekleşmiş olmasının mutluluğunu hepimiz yaşıyoruz.

İlk başta bağışçı dostlarımızla 10 Eylül 2016'da aldığımız 20 keman, 5 viyolonsel ve 1 kontrbasla ve yaklaşık 30 öğrenciyle başlayan hikayemiz, bugün 80 öğrencilik bir büyük orkestraya dönüştü.

Orkestra Adalar İlçe Halk Kütüphanesinde verdiği ilk konser sonrasında, Zorlu Performans Merkezi, Anadolu Kulübü, Sabiha Gökçen Havaalanı, Heybeliada Su Sporları Kulübü, Mall of İstanbul ve en son olarak Seferihisar'da verdiği 25'i aşkın konserle adalarımızın gururu oldular.

Bu zorlu pandemi döneminde ise büyük fedakarlıklarla ve birbirinden kopmadan eğitmenlerimizin denetiminde online olarak çalışmalarına devam ediyorlar.

Orkestrada hedeflerimiz ve hayallerimiz çok büyük;

• Orkestra Öğrenci sayısının 100'e çıkarılması,
  • Orkestraya nefesli ve vurmalı enstrümanların eklenmesi
  • Adalar Çocuk Orkestrası'na ait bağımsız bir mekan oluşturularak, haftalık çalışmanın 2 günden 4 güne çıkarılması,
  • Eğitmen sayısının artırılması,
  • Farklı ülkelerden, farklı şehirlerden müzik okulları ve orkestralarıyla Adalar'da, Türkiye'nin başka şehirlerinde ve yurt dışında müzik kampları ve konserlerinin düzenlenmesi.

STEM Laboratuvarı

STEM eğitimi baş harflerini oluşturduğu (Science, Technic, Engineering, Mathematics) Fen, Teknik, Mühendislik ve Matematik bilgilerini harmanlayarak yeni bir öğrenme yaklaşımı ortaya koyuyor. Bu yöntemle 21. Yüzyılın çocukları 21. Yüzyılın becerileri ile donatılıyor.

Sevgili öğretmenlerimiz Fatma Bozkurt ve İlyas Akça'nın önerileriyle 2017 yılında ilkokulumuzun bahçesine bir bağışçımızın katkısıyla bir konteyner kurduk. Yine birçok değerli dostumuzun bağışlarıyla içinin donanımını, bilgisayarları, eğitim kitlerini ve yeterli fiziki ortamı sağlayacak teçhizatı temin edip 10 Kasım'da Atamızın gösterdiği bilim yolunda çocuklar yetiştirmek üzere Milli Eğitim'e bağışladık.

İki yıl kadar süren eğitime- ilkokulun taşınması ve salgın nedeniyle evden eğitim nedenleriyle ara verilmiş olsa da- önümüzdeki dönemde normale dönüldüğünde devam etmek üzere tüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Hedefimizi Heybeliada ilkokulunda da benzer bir sınıf oluşturmak ve Milli Eğitimin kurslarıyla STEM kadrolarına katılacak yeni eğitmenlerle çocuklarımızı geleceğe daha bir donanımlı hazırlamak olarak belirledik.

Bilgisayar Desteklerimiz

Bu salgın döneminde, tüm yurtta olduğu gibi adalarımızda da bazı çocuklarımızın en önemli eksiği online EBA eğitimi alabilecekleri bilgisayarlarının olmamasıydı.

Adalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan toplantılar sonucunda kısa zamanda toplanan bağışlarla önce Büyükada ilk ve ortaokuluna EBA noktaları kurmaları için beşi yeni, üçü ikinci el sekiz bilgisayar hediye ederek, ihtiyaç sahibi çocukların okula gelip istedikleri saatte bu noktalardan eğitim almalarının yolunu açtık. Daha sonrasında ise, dernek başkanımız Pınar Satıoğlu'nun 8 Kasım İstanbul Maratonu'na 42 km'lik parkurda yardım amaçlı katılıp topladığı parasal destek ve bağışçılarımızın da katkısıyla dersleri evlerinden takip edebilmelerini sağlayacak toplam 42 adet yeni tableti Adalar Milli Eğitim Müdürü Neşe Vural'a teslim ederek ihtiyaç sahibi çocuklara ulaşmasını sağladık

Hedefimiz elele, hep birlikte çocuklarımızın kendilerine güvenen, donanımlı bireyler olarak hayata hazırlanmalarının sağlamaktır.

Bu hedefte bizimle olacak kişileri ve bağışçıları bize katılmaya davet ediyoruz.